Skip to content

Een accurate schatting van uw woning met VG Vastgoed

Schatting van uw woning

Het uitgangspunt van onze visie? Alles geraakt sneller verkocht met de juiste prijszetting. Om de juiste prijs te weten te komen en uw huis snel te verkopen, moet er eerst een uitgebreid schattingsverslag opgemaakt worden. Ook daarvoor kan u bij VG Vastgoed terecht, en zonder verdere verplichtingen. We geven u hier een blik achter de schermen van wat er allemaal bij een schatting komt kijken.

Ligging

De zinsnede location, location, location dook in de geschreven pers voor het eerst op in het Amerika van de jaren 20. Toch is het iets van alle tijden. De ligging van een woning is een van de eerste elementen waarop potentiële kopers zich baseren. Bij de schatting van een accurate vraagprijs is de ligging daarom ook een van de belangrijkste elementen.

Is het pand een echte gezinswoning, dan zal de nabijheid van scholen bijvoorbeeld van groot belang zijn. Daarnaast is ook de nabijheid van transportmogelijkheden en genoeg groen een belangrijke factor. Door de Mobiscore van de woning te berekenen kan u zelf al een kleine inschatting maken van hoe goed de ligging van de woning is.

"De ligging van een woning is een van de eerste elementen waarop potentiële kopers zich baseren"


Leeftijd en renovatie

Uiteraard speelt het bouwjaar een grote rol. Een hogere vraagprijs voor een nieuwe woning in vergelijking met een oudere is gemakkelijk te rechtvaardigen. Toch mag de impact van renovaties doorheen de jaren zeker niet uitgevlakt worden. Een recente renovatie kan de prijs zeker opdrijven.

Bij VG Vastgoed adviseren we u ook wat betreft renovaties. Zien we mogelijkheden om met een kleine renovatie de waarde van de woning te doen stijgen, dan bekijken we samen met u hoe u dit het best aanpakt.

Bewoonbare oppervlakte

Een derde aspect is de bewoonbare oppervlakte en de totale perceeloppervlakte. De bewoonbare oppervlakte is de totale oppervlakte van alle ruimten waarin u kan ‘leven’. Dit betekent dat een trappenhal of bergruimte in principe niet wordt meegerekend. Wat de perceeloppervlakte is, spreekt voor zich.

Indeling en afwerking

Is het huis logisch ingedeeld of niet? Een onlogische indeling kan bepaalde ongemakken veroorzaken en zeker spelen bij de schatting. Zo kan verloren ruimte door een schuin dak of een badkamer die alleen maar te bereiken is via een andere kamer een invloed hebben op de prijs. Hoe zit het ook met de algemene afwerking en staat van het huis? Hierbij wordt zeker gekeken naar de gebruikte materialen, of er dubbele beglazing is of niet, welke vloeren in het huis liggen…

Energiezuinigheid

Hét woord dezer dagen: energiezuinig. De energieprijzen zijn de laatste jaren fel gestegen en zullen naar verwachting blijven stijgen. Een goed geïsoleerde woning is zo bijna letterlijk goud waard. Dit wordt absoluut in rekening gebracht bij de schatting van uw woning. Een goede EPC-waarde kan de waarde van de woning sterk laten stijgen, terwijl een slecht rapport de waarde duidelijk doet dalen.

ervaring van uw makelaar

Last but not least: de ervaring van uw makelaar. Met meer dan 10 jaar ervaring in de vastgoedsector op de teller, heeft oprichter Simon Van Gansbeke al heel wat watertjes doorzwommen. Honderden panden zijn in zijn carrière de revue gepasseerd waardoor hij vergelijkingspunten kan ontwaren. Op die manier kan hij goed inschatten of een pand populair zal zijn op de immobiliënmarkt of niet.

Inschrijven Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe panden